Чер 9

Санаторій

Санаторій в історії Любеня Великого має надзвичайне значення. Переоцінити його складно. Тому й на нашій сторінці немало уваги буде присвячено цій організації. Спочатку трохи історії. Тут ми будемо публікувати офіційну інформацію і спогади мешканців району Лазєнки (і не тільки). Але вважаємо, що добре би почати з давніх часів.

Тому починаємо подавати переклади з польської мови санаторних проспектів з кінця ХІХ – початку ХХ століття. Часто на таких проспектах немає жодної дати випуску, однак, виходячи з історичних даних, усіх їх можна віднести до вказаного періоду.

Орест

Коментарів: 5

  1. Назар Звір Квітень 8, 2009 18:38

    Чом би не розповісти про старий панській дім за спиртзаводом та про його легендарні тунелі

  2. admin Квітень 9, 2009 17:55

    Розкажи. :)

  3. емігрант Квітень 28, 2009 09:19

    Історія курорту має не тільки польський період, але й після 1939р. а про цей період (що тут було. хто був керівником, що створив . чи зруйнував, і т.п.)можна дізнатись від ще живих дідів та бабунь. в сімейних фотоальбомах є фотографії, яких не бачив загал.

  4. admin Квітень 28, 2009 16:57

    На жаль, ті, хто постійно мешкає в Любені (і, відповідно, щодня має змогу поспілкуватися зі старшими його жителями), не виявили бажання розповісти якісь цікаві речі на сторінках сайту. За цілий рік його існування. :(

  5. orest Квітень 28, 2009 19:58

    до емігранта…
    погоджуюся на всі 100 – не тільки польську історію має санаторій. Але одними руками все поле перекопати важко. Під тими, власне, руками, опинилося кільканадцять матеріалів власне польського періоду. Тому вирішив цю епоху впорядкувати, наскільки вдасться. А тоді йти далі. Так, щоб за кілька років була повна картина. (хотілось би) А з іншого боку, як говорилося в одному старому совєцькому фільмі – як ми нині все переробимо, то на завтра нічого не залишиться.
    Але солідаризуюся з адміном!!! Якщо не долучаться діти і внуки тих, хто зараз в Любені, далеко ми не зайдемо. Бо всі історії будуть якби з музею.

Залиште коментар