Кві 7

Ласкаво просимо!

Рубрика: Новини

Дорогі любінчани! Шановні гості з інших міст і сіл нашої величезної України! Любі друзі з інших країн (знаємо, що і такі відвідувачі є)!

Ми (ті, хто розробляє цю сторінку) раді вітати вас на сайті lubin.in.ua — неофіційній веб-сторінці міста Великий Любінь.

Ми любимо свій Любінь (бо інакше ми би просто не були любінцями; тобто, звання зобов’язує). Але любимо його ще й за те, що він такий древній, за його довжелезну багату історію, за лікувальні мінеральні води і болота.

Уявіть собі, нам навіть не перешкоджає рідний запах спиртзаводського рова, попри який, буває, йдемо на маршрутку, щоби доїхати до Львова, де значна частина наших земляків заробляє на хліб насущний. Потім віддає ті гроші другій частині любінчан, яка везе їх до того ж Львова тратити на науку, розваги і інші необхідні в тому житті речі.

Через те, що це наш рідний Любінь, уявіть собі, нам навіть не заваджає ще гірший сморідок сірководневих джерел, який панує в парку, куди ми любимо вийти в неділю чи у свята.

Через те, що ми так любимо наш Любінь, вважали просто своїм обов’язком вивести його в люди, тобто, в інтернет. Як ходиш по пошукових серверах, то, пробачте, шляк трафляє наглий! Якесь Нижнє Затемне має свою сторінку, Глибоке Підколодяжне теж, а ВЕЛИКИЙ ЛЮБІНЬ не буде мати?!

І тут закликаємо всіх, кому не байдуже, що світ прочитає про наш Любінь, писати сюди, на цю дошку оголошень, свої інформації з історії та сьогодення нашого міста. Одна голова — добре, а багато… Ну, ви в курсі…

Радимо вам зареєструватися на Форумі. Тоді наше з вами спілкування буде інтерактивним і, сподіваємося, цікавішим. Ми всі зможемо побачити і відчути, як нас багато, любінчан.

До речі, пропонуємо першу тему для розмови. То хто ж ми такі? Любінчани, любінці чи любінчуки, чи може є інші варіанти?

Закликаємо вас не переживати, якщо вам поки що не знайомі такі слова як форум (це місце, де можуть поспілкуватися всі, хто заходить на сторінку), лінк чи інші комп’ютерні терміни. Ми також не народилися відразу комп’ютерниками. Ігор пообіцяв, що в міру можливостей буде писати невеликі довідки про те чи інше в комп’ютері, і з чим його їдять.

Орест казав, що напише дещо з історії, а також про «шляк трафить наглий» і інші особливості нашої локальної мови. Якщо хтось ще поки що сумнівається, що Любінь має свою окрему мову, то Орест вас переконає, що вона таки є, і заслуговує на увагу мовознавців. Бо ж над її створенням і збагаченням працювали люди сімнадцяти (!) національностей, які живуть у Любені.

А от з «гарячими» новинами у нас сутужно. Робота, розумієте, забирає весь день, коли в Любені діється найбільше. А про вечірні новини що багато писати? Темно, нічого не видно, економія електроенергії. Програма «Енергоощадні міста» в нас реалізовується на 150%!

Тому, якщо щось, то ми розраховуємо на «гарячі» новини від вас. Можемо розраховувати?

Усі новини будуть публікуватися на нашій із вами сторінці в такому ж вигляді, як ви читаєте це повідомлення. Загальна інформація про місто буде на сторінках, лінки на котрі можна побачити вгорі на сторінці. Ми стараємося зробити все так, щоби не було складно відшукати те, що вас цікавить найбільше.

Як ви бачите, наразі, сайт майже ненаповнений. Хотілося якнайскоріше відкрити любінське вікно на світ. Але ініціативна група засновників сайту при вашій допомозі зможе зробити так, аби гостям було про що читати, і щоби ми не впали писком в болото.

Якщо все піде так, як передбачаємо, то незадовго ця сторінка Любеня Великого, яку ми з вами спільно будемо вести, стане корисною нашим дітям до школи на уроки історії, географії; файним хлопцям, які шукають кандидатуру на жінку, стане дороговказом, де найліпші дівчата виховуються. Думаємо, що і любінські зяті мають бути задоволені, бо будемо писати і про навколишні села та міста.

Старшим шановним любінцям, думаємо, також цікаво буде почитати про історію і, при технічній допомозі молодого покоління, доповнити її так, щоб наші нащадки знали, якого вони роду-племені.

Тому, люди, не сидіть, беріться до клавіатури і пишіть нам, про що б ви хотіли прочитати на нашій спільній сторінці, а також, якою ви би хотіли її бачити. Маєте цікаві історії, матеріали — пишіть. Уявляєте, як хтось один сидить і клацає одним пальцем. Ну, скільки він може написати? Сторінку в день, дві? Якщо врахувати, скільки часу відбирає робота, більше ніяк не втне. А, якби кожен із нас написав по сторінці доброї інформації — уявляєте, скільки мали би до читання гості?!

Приєднуйтеся до нас! Місця для творчості вистачить всім!

З повагою, автори сторінки

Коментарів: 2

  1. Іринка Борецька Вересень 22, 2008 15:00

    Куди-куди, а в Любінь я поїду залюбки.

  2. Merry Christmas Images Грудень 23, 2016 19:00

    Merry Christmas Images…

    Великий Любінь » Ласкаво просимо!…

Залиште коментар