Гру 22

Пастирські відвідини парафії Святого Миколая смт. Великий Любінь Комарнівського деканату

Рубрика: Місто,Церква

У неділю, 19 грудня 2010 року, Преосвящений Владика Тарас Сеньків побував з пастирським візитом на парафії Святого Миколая смт. Великий Любінь Городоцького району. Урочиста Божественна Літургія, яку очолив Кир Тарас, у співслужінні понад 10-ти священиків, розпочалась о 12.00 год. Цього року для згаданої парафії день пам’яті Святого Миколая є особливим днем, так як виповнюється 10 років від моменту посвячення новозбудованого храму.

«Дякую Богові, дорогі у Христі браття і сестри, що можу разом з Вами святкувати 10-літній ювілей храму. Ті люди, котрі своєю вірою свідчили про його зведення, писали історію не тільки Вашого містечка, але й цілої Христової Церкви», — такими словами розпочав своє звернення до вірних Преосвященний Владика. — «Ця віра є найбільшим даром, котрий можна передати грядучим поколінням, і найбільшим даром, який ми отримали від своїх попередників».

Одним з найбільших взірців свідчення такої віри є Покровитель храму Святий Миколай Чудотворець: «Вся історія Христової Церкви, мов той зоряний небозвід, всіяна великими і малими свідоцтвами. Серед них в особливий спосіб сяє зірка, яку засвітив своїм життям Святий Миколай. Про його життя ми маємо дуже мало відомостей, але до нас дійшло свідоцтво його великої людяності, великої людської доброти. Щоб таким бути, він мусів бути людиною особливо великої й сильної віри».

Також Владика відзначив той факт, що празник Святого Миколая не є часом лише матеріальних подарунків: «Світ є спраглим не великих багатих подарунків, а нормальних взаємних людських стосунків. Якби ми зрозуміли, що Бог є добрий, і що Він є нашим багатством, ми б могли відкинути усі сумніви, лінивство, недбайливість і замість того, щоб чекати чогось від інших, дати їм своє знамення доброти, прощення, милосердя. Бо багатий не той, хто все має, а той, хто може роздавати. І сильний не той, хто може всіх здолати, а той, хто може врятувати життя, допомогти немічному. І мудрий не той, хто все знає, а той, хто може вказати іншому шлях до Бога, до неба. Цією християнською мудрістю, яку Бог дав кожному з нас під час створення як свій образ і подобу, можемо змінити світ. І світ цього сьогодні потребує».

Наостанку Апольстольський Адміністратор Стрийської єпархії побажав, щоб Святий Миколай був прикладом для життя кожного християнина: «Хай свідоцтво Отця Миколая й надалі живе в нашому народі, в нашому серці. Просімо Святого, щоб перед престолом Всемогутнього виблагав нам ласку бути співпрацівниками Божими і боронити правду людини навіть тоді, коли вона цю правду відкидає, дарувати свою любов тим, хто нас ненавидить. Бо ті люди, які роблять нам зле — найбільше нас потребують, це їх останній крик, яким вони намагаються звернути нашу увагу на себе й очікують нашого прощення й молитов».

Після Літургії Преосвященний Владика подякував о. Богдану Тишкуну, адміністратору парафії Святого Миколая і всім присутнім священнослужителям за їх душпастирську працю, а також усім, хто спричинюється до духовного й матеріального благоустрою храму. Відтак відбулось нагородження подячними грамотами осіб, які найбільше послужилися при будівництві храму — допомогли коштами чи жертовною працею.

Прес-служба Стрийської єпархії

При цитуванні або використанні цього матеріалу є обов’язковим гіперпосилання на сайт www.christusimperat.org.

Коментарів: 2

  1. press Лютий 14, 2011 21:20

    При цитуванні або використанні цього матеріалу є обов’язковим гіперпосилання на сайт: http://www.stryi.ugcc.org.ua. А точніше: http://stryi.ugcc.org.ua/news/1-latest-news/380-380.

    Прес-служба Стрийської єпархії :)

  2. admin Березень 8, 2011 18:24

    Матеріал взято звідси: http://christusimperat.org/uk/node/36500 , повністю, разом із зауваженнями щодо гіперпосилань. Гіперпосилання на ваш сайт також присутнє.

Залиште коментар